Autinieuwsbrief
NVA
Autinieuwsbrief
Autinieuwsbrief
verslag autismeweek 2017
Noordwijkerhout: Autisme vlak na de diagnose, hoe nu verder?
De avond was mooi. Ongeveer 80 bezoekers waren er. De gastsprekers konden echt fantastisch en beeldend vertellen wat autisme voor hen betekent en hoe ze er mee hebben leren omgaan. De ene met het programma Ik ben speciaal en de ander door het maken van tekeningen. Hiermee werd niet alleen voor henzelf duidelijk in welke situatie zij het meest last hebben van hun autisme, maar hiermee kunnen zij aan hun omgeving ook duidelijk maken wat autisme met hen doet in bepaalde situaties. 

Filmmarathon in Vlaardingen
Het mag ondanks een vertraagde start, zeker een geslaagd evenement genoemd worden, elke film heeft zijn eigen publiek gehad:Er waren tal van films die bezocht konden worden waarbij rekening is gehouden met autisme in alle levensfases zoals:
- een verrassend begin
- een zinnenprikkelend leven
- aan passie geen gebrek
- ruimte voor beperking
- bewerkelijke liefde
- diagnose op latere leeftijd
- autidelict
- daglicht

Er is veel informatie gegeven en er zijn veel folders uitgedeeld. Van verschillende bezoekers een grote DANK JE WEL dat dit mogelijk is gemaakt door ons aller inzet.
 
Autismeweek Evenement Delft
Op donderdag 6 april is door het AIC Delft (NVA) samen met VTV en MEE (van Delft voor Elkaar), de TU Delft, GGZ Delfland en de gemeente Delft  op het terrein van de GGZ aan de Jorisweg  in Delft een evenement georganiseerd met een uitgebreid programma.
Er was een goed bezochte informatiemarkt waar meer dan 20 organisaties aan deelnamen op allerlei gebieden, zoals werken, school, wonen, begeleiding en vrije tijd.
Bezoekers kregen bij binnenkomst een tasje met informatie en konden zich inschrijven voor diverse workshops. Hier werd informatie gegeven over  autisme en werk, re-integratie en dagbesteding,  (passend) onderwijs en autisme, stress en ontspannen.
Wethouder de Prez benoemde tijdens zijn speech dat Delft hard op weg is om een autismevriendelijke gemeente te worden.
Hoogtepunt van de avond was de onderhoudende presentatie door Filemon Wesselink, ook bekend door zijn documentaireserie “Het is hier Autistisch”.
Hij sprak onder meer over zijn weg naar de diagnose autisme. Daarna leidde Filemon ook een forumdiscussie met enkele mensen met autisme, een werkgever en professionele begeleiders (vanuit de TU Delft en GGZ Delfland).
De avond werd afgesloten met een drankje voor de aanwezigen.
De organisatie is zeer verheugd dat meer dan 200 bezoekers tijdens deze dag aanwezig waren.

Autismeweek Evenement Rotterdam
Het AIC Rotterdam organiseerde een avond voor jong en oud. Twee sprekers met een diagnose autisme waren uitgenodigd, Robin (23 jaar oud) en René (eind 50). Robin had een prachtige opbouw van zijn voordracht gemaakt waarbij de Golden Gate Bridge centraal stond en René gaf een heel duidelijke uitleg over zijn weg naar de diagnose en hoe er mee om te gaan.
Het was een zeer geslaagde en interessantie avond met 28 bezoekers, waarvan een aantal na de voordrachten in gesprek gingen met de sprekers en er mooie gesprekken ontstonden. De bezoekers hebben deze avond als positief en waardevol/nuttig ervaren. De avond werd afgesloten met een cabaret-optreden van de Prikkelvisjes uit Voorschoten. 

Autismeweek Evenement Den Haag
In Den Haag was een inloopdag voor ouders en kinderen en iedereen die belangstelling heeft voor autisme. De dag was een groot succes. Er waren diverse scholen aanwezig: het Westerbeek College, de Eerste Nederlandse Buitenschool, een leerkracht uit het regulier basisonderwijs met een autismehond. Je kon vragen stellen aan leerkrachten uit het reguliere en speciaal onderwijs (cluster IV). Ook was Anthony Hanssens - een Fairy Tales artiest - aanwezig. Villa Abel, een voorziening voor studenten met autisme in het HBO en WO onderwijs. Stands waren er van MEE, Boba levensloop begeleiding en St. Jansland - een theehuis uit Voorschoten, gerund door jongeren met ASS. De dag werd afgesloten met een voorstelling van de Prikkelvisjes.
 
 
Website  |   Contact  |   Aanmelden